Any nou Res nou

“Bla bla bla any nou bla bla bla em proposo bla bla bla, aquest any va de debò bla bla bla”
Imatge
Com ja se sap, les dates assenyalades i jo no ens portem gaire bé.
I l’any nou no se’n salva pas. Tots coneixem la història dels propòsits d’any nou i el seu patològic retorn cada cap d’any. Ens pensem que l’u de gener és un dia especial per començar quelcom que l’any passat no vam fer i pretenem complir-ho al peu de la lletra. Segons una estadística de l’Institut d’Estudis Inútils, al febrer la taxa d’abandonament de propòsits recent nascuts augmenta un 100% i la esperança de vida no arriba al mig any.
I tota la parafernàlia d’any nou s’esfuma.

És bastant inútil fer-se propòsits perquè comença un nou any i el pitjor és que jo mateix també me n’he fet, i això m’ha dut a pensar en la seva (in)utilitat.
Els propòsits no deixen de ser allò que sempre has volgut fer però que no trobes la força de voluntat per començar i amb l’excusa de cap d’any penses que es farà realitat sense cap implicació. Al cap i a la fi, ‘allò que sempre has volgut fer’ no deixa de ser la teva vida, com vols que sigui, quina forma vols que prengui. I donar forma al futur no és una tasca exclusiva de cada gener, sinó un exercici diari.

En poques paraules, s’ha de deixar estar aquesta febre de falses motivacions i fer de cada dia el principi de la resta de la teva vida, amb llurs objectius, propòsits, etc.

Feliç any, aquest, l’anterior, el següent i tots els que vulguis, el 2013 són 365 dies i 5 hores i 48 minuts i 46 segons, no res més.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s